Chovatelská stanice zlatých retrívrů

Shrnutí roku 2020

28.01.2021 13:34

Máme za sebou náročný rok 2020. I přesto jsme zvládli dost důležitých věcí. V naší chovatelské stanici se narodila v dubnu štěňátka (vrh F), která mají úžasné a velmi akční páníčky. Všichni absolvují dle možností výcvik se svými svěřenci. Trénují i na výstavní mola. Letos moc výstav nebylo možné zrealizovat, tak aspoň vyšla nějaká ta klubová výstava. Štěňátka měla svojí premiéru na klubových výstavách a při troše tréninku si nepovedou špatně. 

FIDO Z VIDOULE (KVR - třída štěňat) - NADĚJNÁ 4

FELIX Z VIDOULE (KVR - třída štěňat) - VELMI NADĚJNÁ 2

FREDERIKA Z VIDOULE (KVR - třída štěňat) - VELMI NADĚJNÁ 2, VELMI NADĚJNÁ 2, NADĚJNÁ

EXPERT Z VIDOULE (KVR - třída otevřená) - VÝBORNÁ (splnil další podminku chovnosti)

 

Další velký uspěch měla fenka z našeho vrhu C. Zúčastnila se Mistroství ČR v Obedience:

CRISTIE Z VIDOULE - obsadila v kategorii OB1 krásné 1.místo (děkuji Petrovi za super vedení)

 

Ještě jedna super zpráva ze zdravotní stránky. Expert z Vidoule absolvoval RTG kyčlí , loktů a ramen. 

DKK C, DLK 0/0, OCD negativní. Bohužel se změnilo hodnocení a dává se jen jedna známka (stupeň), tak i přesto že má jednu kyčel naprosto v pořádku , tak se mu i tak hodnocení zhoršilo. I tak je další kruček k chovnosti, ještě ho čekají zkoušky OVVR. Tak snad se letos zadaří ;) 

Zároveň musím Eliotka (Expert z Vidoule) moc pochválit, je velmi šikovný v záchranařině. Letos v červnu splnil první záchranářskou zkoušku ZZZ. Moc gratulujeme. 

 

Dále máme za sebou také sraz štěňátek, sešlo se krásných 5 štěňátek ze 7. Měla dorazit všechna, ale bohužel kvůli covidové situaci se raději nezúčastnili. Ale to nevadí, nebude to určitě poslední setkání. I tak jsme si to parádně užili. Připravila jsem pro ně pár sranda disciplín a tak jsme se i zasmáli. Na závěr na nás čekal výborný oběd v naší jirenský hospůdce. A měli jsme štěstí, jelikož do týdne se uzavřeli všechny restaurace kvuli vládním nařízení. 

Všem majitelům štěňátek chci poděkovat za ukázkovou péči a za velké pokroky ve výcviku. Jste všichni moooc šikovný. 

 

Letos jsme dokonce zvládli s Darjou výcvikový pobyt na Leštině, z toho mám velkou radost .... pořád hrozilo, že nám ho covid překazí a povedlo se. 

Dokonce panička Dita vzala na výcvikový pobyt našeho pejska z vrhu C (Cedrika z Vidoule). Velmi překvapil, přesto že se loveckému výcviku vůbec nevěnuje, tak byl moc šikovný. Krásně nosil zvěř. 

Na závěr roku musím ještě zmínit další skvělou zprávičku. Fenka z vrhu E (Ebbie z Vidoule) přivedla v listopadu na svět 9 krásných štěňátek. Moc se povedla.

I letos se bohužel i stalo pár nepříjemných a smutných věcí, kdy jsme s paničkou Ditou musely hledat nového majitele pro Edgara z Vidoule. Pejsek se umístil ve výborné rodině, tak hodně štěstí Griffe ... snad ti novou paničku už nikdo nevezme :( 

 

Kontakt

Ing. Lenka Lupková & Alena Lupková

lenka.lupkova@seznam.cz

Jirny (Praha - východ)

+420 739 037 102

Vyhledávání

         

VŠECHNY FOTOGRAFIE NALEZNETE ZDE:

lupeace.rajce.idnes.cz/

Zde můžete shlédnout veškeré fotečky našich zlatých retrívrů včetně našich odchovů. 

- naše fenky Belisa, Arabela, Aimee a Darča

- odchovy (štěňátka a již dospělá)

- psí akce (výcvikové pobyty, výstavy, zkoušky, výlety atd.)

© 2010 Editace stránek: L. Lupková

Vytvořte si web zdarma!Webnode